Bamboo forest

Ons plan voor de planeet

Wij zien het streven naar een duurzamere wereld niet als een belemmering maar als een inspiratie voor innovatie.
Onze producten worden gemaakt van bewust gewonnen grondstoffen, zijn biologisch afbreekbaar en werken mee aan een duurzamere toekomst.

Duurzaam bamboo in plaats van katoen

KIIIT boxershort white falling down
Bamboo stick front
Bamboo stick back

De meeste kleding wordt gemaakt van katoen. Dit is een goedkope, maar niet zo milieuvriendelijke stof. Gemiddeld is er namelijk 8.000 liter water nodig voor de productie van 1 kilo katoen. Daarnaast is katoen verantwoordelijk voor 11% van alle pesticiden en 25% van alle insecticiden die wereldwijd worden gebruikt.

Bamboo gebruikt alleen regenwater om te groeien. En per m² kan er 10x zoveel bamboo worden geproduceerd als katoen. Bamboo viscose is ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar. Het dragen van bamboo kleding is dus in alle opzichten een stuk beter voor het milieu.

Geen tussenschakels en geen verspilling

In de kledingindustrie is sprake van een enorme overproductie. Onder andere door steeds weer nieuwe trends. Bovendien wordt er in de keten gebruik gemaakt van veel schakels en tussenpersonen. Dit alles leidt tot onnodig hoge kosten en enorme verspilling.

Wij produceren alleen wat onze abonnees afnemen. En werken rechtstreeks samen met een vaste producent, zonder tussenschakels. Zo voorkomen we onverkochte kleding die op de vuilnisbelt belandt.

Oude manier

MassaproductieMagazijnRetailResellerSaleKlantVuilnisbelt

Onze manier

MaatproductieMagazijnKlant

Rechtstreeks verzonden naar je brievenbus

We produceren al onze producten binnen Europa en verzenden je kit rechtstreeks naar jou. Gewoon vanuit Nederland met de briefpost. Zo minimaliseren we de CO₂ uitstoot bij het verzenden.

KIIIT packaging with enveloppes

Probeer het uit

Stel je abonnement samen en krijg een boxershort en een paar sokken thuis gestuurd vanaf €9.99. Zonder verplichtingen.

Probeer het nu
KIIIT packagingKIIIT packaging shadowBackground gradient
Bij gebruik van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.
Akkoord